Meidän 5 % on nyt Luonnon – Chindicomin joululahjat 2020 esittelyssä

Tupsukorvatoimistoa perustaessani yksi tärkeimmistä tavoitteistani oli sitoutua ohjaamaan tietty prosentti yrityksen liikevaihdosta luonnonsuojeluun.

Tuolloin asetin tavoiteluvuksi 1 %. Ensimmäisen tilikauden loppupuolella aloin tehdä laskelmia ja ilokseni huomasin, että minulla olisi mahdollisuus johonkin suurempaan.

Chindicomille joulu on antamisen aikaa – luonnolle. Tänä vuonna mielessämme ovat erityisesti olleet Suomen metsät. Pohjoisella havumetsävyöhykkeellä olevat metsät ovat hitaasti uusiutuvia ja sitovat tehokkaasti hiilidioksidia – näistä syistä vanhojen metsien suojelu Suomessa on lähellä sydäntämme.

Tässä blogipostauksessa selviää Chindicomin joululahjat luonnolle vuonna 2020.

Joululahjat asiakkaille ja 2200m2 suojeltua Suomen luontoa

Vuoden 2020 lahjoituksien pääpaino on Suomessa ja Suomen metsissä.

Suurimman yksittäisen siivun Chindicom joululahjoituksista luonnolle sai Luonnonperintösäätiö.

Vuonna 1995 perustettu Luonnonperintösäätiö suojelee ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. Säätiön suojelemat, koskemattomat tai lähes koskemattomat metsät ja muut luonnonalueet sijaitsevat pieninä saarekkeina eri puolilla maata.

Chindicomin suurimmat asiakkaat vastaanottivat jokainen Luonnonperintösäätiön lahja-adressit, joissa kerroin Tupsukorvatoimiston suojelevan 100m2 metsää ”heidän nimissään”.

Jokaiselle henkilölle valitsin suojelualueen, joka sijaitsi joko asuinpaikan, lomapaikan tai harrastuksien kannalta merkittävän paikan tietämillä. Yhteensä näiden lahja-adressien myötä suojelun piiriin pääsee 1100m2 Suomen luontoa.

Palaute asiakkailtani oli äärimmäisen mukavaa kuultavaa. Tässä alla muutamia suoria lainauksia:

”Kiitos joululahjasta, se on tärkeintä nyt, mitä voi antaa, ottaa vastaan mutta myös pistää itsekkin ajattelemaan lahjoituksia.”

” Kiitos joulumuistamisesta – erinomainen lahjoitus ja suojelukohde! Vaikka kuinka puhutaan, että Suomi on metsien maa, etenkin nämä ikimetsät ovat katoaavaa kansanperinnettä.
Siksi näkisinkin, että näitä vähäisiä jäljellä olevia ikimetsiä pitäisi vaalia ja ymmärtää metsä muunakin kuin osana metsäteollisuuden tuotantolaitosta.  
Uskon myös, että tulevaisuudessa näillä ikimetsillä tulee olemaan vielä yllättävän suuri positiivinen vaikutus ihmisten elämänlaatuun.  Kiitos erittäin miellyttävästä yhteistyöstä vuonna 2020 ja mukavaa joulunaikaa! ”

Kiitos Taneli! Huikea Joululahja!! Mahtavaa Joulua sinullekin ja kiitos tästä vuodesta!

Asiakkaiden lahja-adressien lisäksi Chindicom suojeli omissa nimissään Luonnonperintösäätiön kautta 1000m2 suomalaista ikimetsää.

Kokonaisuudessaan lahjoitusten avulla suojeluun saadaan 2200m2 suomalaista luontoa. Suojelukohteet sijaitsivat Enontekiöllä, Lohjalla ja Tervossa.

Hopealuokan kannatusyritykseksi mukaan tukemaan Suomen suurinta ja vaikuttavinta ympäristöjärjestöä

Chindicom on vuonna 2021 Suomen Luonnonsuojeluliiton hopealuokan kannatusyritys. Vuodesta 1938 asti kotimaisen luonnonsuojelun eturintamassa toiminut SLL:n on vuosien varrella ollut mukana monissa mittavissa hankkeissa ja toteuttanut merkittäviä suojeluvoittoja kotimaisen luonnon puolesta.

Tiesitkö, että Luonnonsuojeluliitto ja sen aktiivit ovat olleet mukana miltei jokaisen kansallispuiston perustamisessa U.K.K:n puistosta Nuuksioon?

Olemme ylpeinä mukana tukemassa Suomen Luonnonsuojeluliiton työtä kannatusyrityksenä. Tulen varmasti viestimään tästä asiasta lisää vielä ensivuoden puolella, kun Chindicom saa virallisen kannatusyrityksen leiman.

Suomen lisäksi lahjoitukset arktisten alueiden suojeluun ja sademetsien metsäkadon hillitsemiseen

Kotimaan luonnonsuojelutahoille osoitetut lahjoitukset leikkasivat yhteensä n. 3 % siivun ensimmäisen tilikauden liikevaihdosta – tämä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Tuuheahäntätoimisto on nähnyt paljon maailmaa ja kaunista luontoa myös kotimaan ulkopuolella. Halusin antaa osani myös kotimaan ulkopuolella sijaitseville, merkittäville alueille.

WWF Suomen kautta lahjoitimme kahteen kohteeseen:
Arktisten alueiden suojeluun ja sademetsien metsäkadon hillitsemiseen.

Arktiset alueet ovat lähellä Chindicomin sydäntä. Vuonna 2019 Tupsukorvatoimiston perustaja Taneli oli Huippuvuorilla purjehdus- ja vapaalaskureissulla.

Pala miehen sielua jäi noille leveyspiireille ikuisiksi ajoiksi.

Arktisten alueiden luonnon merkitys koko maailman ekosyysteemille on korvaamaton. Näistä syistä Chindicom on mukana tukemassa WWF:n työtä arktisten alueiden luonnon suojelemiseksi.

Sademetsien metsäkadon hillitseminen on äärimmäisen tärkeää monimuotoisen luonnon säilymisen kannalta. Mm. pelkästään Brasiliassa vuonna 2020 metsäkato oli nopeinta 12 vuoteen ja vuosina 1970 – 2014 Etelä-Amerikan sademetsien selkärankaisten villieläinten populaatiot ovat pienentyneet alueella keskimäärin 89 prosenttia.

Maailma tarvitsee keinoja hillitä metsäkatoa sademetsävyöhykkeellä ja siksi Chindicom on mukana tukemassa WWF:n työtä sademetsien suojelussa.

Chindicomin joululahjalahjoitukset pähkinänkuoressa:

1) 2200m2 suojeltua suomalaista luontoa Luonnonperintösäätiön kautta.
2) Liittyminen Suomen Luonnonsuojeluliiton hopealuokan kannatusyritykseksi.
3) Osallistuminen WWF Suomen jääkarhu -lahjoitukseen
4) Osallstuinen WWF Suomen Sademetsät -lahjoitukseen

Vuonna 2020 ja Chindicomin historian ensimmäinen tilikauden aikana Tupsukorvatoimisto lahjoitti kokonaisuudessaan 5 % liikevaihdostaan luonnolle. Olen tästä ylpeä ja samalla kiitollinen. Työ kuitenkin jatkuu ja luonto tarvitsee suojelua myös tulevaisuudessa, joten kysymys kuuluukin:

Mitä laitetaan ensi vuoden tavoitteeksi ja luonnon hyväksi?

Tästä lisää myöhemmin.

Terkuin,

Taneli
Luova strategisti & perustaja
+358 50564 3924
 taneli@chindicom.fi

Ps. Miten Chindicomin eka tilikausi muilta osin meni? Lue lisää täältä: https://www.chindicom.fi/chindicomin-puolivuotiskatsaus